Hiperaktivite Bozukluğu

Hiperaktivite Bozukluğu. Hiperaktivite bozukluğu nedir?

Çocuklarda hiperaktivite bozukluğu ile hareketliliği karıştırmamak gerekir. Bazen aileler aşırı hareketliliği hiperaktivite bozukluğu olarak anlamaktadır. Genel bir tanım vermek gerekirse hiperaktivite bozukluğu sürekli hareket halinde olma, yerinde duramama bir yerden bir yere koşarak gitme, kıpır kıpır olma durumudur. Bu çocuklar o kadar çok hareketlidirler ki yemek yerken, ders yaparken, konuşurken hatta oyun oynarken bile yerinde duramazlar, sallanarak eylemi gerçekleştirirler ancak ilgisini çeken bir şey olduğunda örneğin bilgisayar oyunu yada televizyonda sevdiği bir program, bir anda hareketliliği durur çok uzun süre hareket etmeden odaklanarak oyun oynayabilir, televizyon izleyebilirler.

Hiperaktivite bozukluğu bireyde tek başına da olabilir dikkat eksikliği ile de eşlik edebilir. Hiperaktivite öğrenme güçlüğünüde da tetikleyen bir davranış durumudur.

Hiperaktivite Belirtileri
  • Yerinde duramaz
  • Oturması gerektiği halde oturamaz
  • Yerli yersiz koşup tırmanır
  • Bazıları aşırı konuşur
  • Sessiz sakin oyun oynamakta güçlük çeker
  • Her zaman bir şeylerle uğraşır
  • Cevapları ağzından kaçırır
  • Sırasını beklemekte zorlanır

Hiperaktivite Bozukluğu. Hiperaktivite bozukluğu nedir? Hiperaktivite bozukluğu nasıl tedavi edilir?